Veteranendag Hellevoetsluis

Op zaterdag 23 juni aanstaande wordt in het cultuurhuis de Nieuwe Veste de Hellevoetse Veteranendag gehouden. Deze Veteranendag staat in het teken van een eerbetoon aan “onze” veteranen, waarbij een blijk van waardering en erkenning voor hen centraal staat.

Het programma start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Op het programma voor deze dag staat onder andere een lezing door schrijfster Roanne van Voorst over veiligheid en veteranen en er is muziek door 4Fun met de New Manhattan Bigband. Natuurlijk zal die dag ook een bezoek gebracht worden aan het Veteranenmonument bij de Zeeheldenmuur.

Op het plein voor het cultuurhuis komen een aantal oude legervoertuigen te staan om het geheel helemaal in sfeer aan te kleden.

De veteranen in Hellevoetsluis, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut, zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd.  Bent u veteraan, maar u hebt geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de heer Bert van den Houten van de afdeling TWECS van de gemeente Hellevoetsluis. Dit kan per email veteranen@hellevoetsluis.nl. Bent u geen veteraan maar heeft u wel belangstelling voor deze bijeenkomst, dan kan dat natuurlijk ook. Ook dan kunt u zich via bovenvermeld emailadres aanmelden.

Nederland heeft ongeveer 120.000 veteranen, waarvan er ruim 200 in de gemeente Hellevoetsluis  woonachtig zijn. Het gaat hier om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de “jonge” veteranen vallen hieronder die bijvoorbeeld deelgenomen hebben aan vredesmissies zoals Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.