Verbeter de democratie in jouw gemeente: Vul de Quick Scan Lokale Democratie in

Elke vier jaar zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Maar ook de rest van de tijd vindt de gemeente het belangrijk om met inwoners samen te werken. Hoe we dat het beste kunnen doen? Dat horen we graag van u!

Laat het ons weten door tussen 6 en 23 september mee te doen aan de Quick Scan Lokale Democratie. Dat is een online vragenlijst over uw gemeente. Vul de vragenlijst in

Met de uitkomsten van de Quick Scan stellen we een verbeteragenda op. Daarop staan maximaal vijf actiepunten om onze lokale democratie op korte termijn te verbeteren. Maar ook op de langere termijn gaan we aan de slag met de uitkomsten. De gemeenten Brielle en Westvoorne doen namelijk hun eigen Quick Scan. De uitkomsten van de drie Quick Scans gebruiken we om een besturingsfilosofie en een dienstverleningsconcept te schrijven voor de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Samen met de strategische visie vormen die de basis voor de nieuwe gemeente.

Dus laat ons weten: wat gaat er goed en wat kan er beter in uw gemeente? Wat vindt u van de invloed die u kunt uitoefenen op het lokale bestuur? Hoe gaat de gemeente om met burgerinitiatieven? Zo zorgt u er als inwoner voor dat de politici en ambtenaren nog beter hun werk kunnen doen voor u. Samen bouwen we aan een sterkere lokale democratie. Nu voor Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne en vanaf 2023 voor Voorne aan Zee.