Terugblik Hellevoetse Opschoondag 10 maart

Er is weer veel gebeurd tijdens de Hellevoetse Opschoondag afgelopen zaterdag, 10 maart. Lees snel verder om een korte impressie te krijgen over hoe de dag is verlopen.

Wethouder Hans van der Velde

Wethouder Hans van der Velde was ’s ochtends al vroeg aanwezig bij OBS ’t Schrijveke waar hard gewerkt werd om het schoolplein te vernieuwen. Door bomen te planten, wordt er schaduw toegevoegd zodat het er in de zomer wat minder heet is op het verder stenige plein. Ook komt er een nieuw verkeersplein, nieuwe speeltoestellen en een zithoekje voor de kinderen uit de onderbouw. Na dit bezoek is Wethouder Hans van der Velde doorgegaan door naar de Pameijer stichting aan de Gruttostraat. Hier waren veel vrijwilligers aan het werk om het afval en het onkruid rondom de woningen weg te halen ook werden er plantenbakken op maat gezaagd zodat het er weer fleurig uitziet voor het voorjaar en de zomer. Het laatste bezoek was bij de Torenhoeve van stichting Careyn. Hier werd het binnenterrein opgefleurd met nieuwe planten.

Wethouder Marja Roza
Meeuwenlaan/Smitsweg

Wethouder Marja Roza is begonnen bij de Meeuwenlaan/Smitsweg waar Vanessa Hoekman, een actieve burger (ook bekend op Facebook: Welk stukje van Hellevoetsluis maak jij schoon?), samen met een aantal vrijwilligers de wijk heeft opgeruimd. Ze hebben het zwerfafval verwijderd en de plantenbakken opgeruimd. Wethouder Marja Roza heeft meegeholpen om het zwerfafval uit de groenperken te verwijderen. Tevens heeft Vanessa Hoekman voorafgaand aan de Hellevoetse Opschoondag een CHALLENGE gehouden op facebook. De actie was: “Plaats in de maand februari een foto op facebook van jouw schoonmaakactie en wie weet win jij € 50,00!”. Wethouder Marja Roza heeft aan Wessel, de winnaar van de actie, de prijs uitgereikt.

Herbergier (Dijkweg 7b)

Aan de Dijkweg 7b waren een groot aantal vrijwilligers druk met het realiseren van een jeu de boules baan voor de bewoners. Hoveniersbedrijf Jan Klein Hesseling (JKH) heeft hierbij de gehele dag belangeloos geholpen  en heeft ook de noodzakelijke tuingereedschappen verzorgt. De uitgegraven grond werd met kruiwagens verplaatst naar de achtertuin. Eind van de dag zou de eerste jeu de boules bal gegooid worden.

Brinio

Aan de Brinio bij Stichting Pameijer is samen met cliënten, vrijwilliger, collega’s, ouders en of verwanten de Thuishaven (eigen appartementen) schoongemaakt en zijn klusjes binnen en buiten het gebouw verricht. De ontvangen violenplantjes zijn direct in potten gezet.

Bewonersvereniging Lichtboeiflat 

Aan de Vaargeul is het zwerfafval opgeruimd en zijn de groenstroken tegenover de Lichtboeiflat geschoffeld. de rozen- en vlinderstruiken zijn gesnoeid en de aanwezige plantenbakken zijn weer opnieuw opgemaakt. De ontvangen violenplantjes zijn direct in de groenperken gezet.

Burgemeester Milène Junius

Het eerste initiatief dat de burgemeester bezocht was de Voedselbank Hellevoetsluis. Hier werd hard gewerkt aan het schoonmaken van het pand. De burgemeester nam het heft in eigen handen en begon met de hogedrukspuit de kratten schoon te spuiten. Andere vrijwilligers stonden in de koelcel de muren af te stoffen en verderop werd de rolbank gepoetst. Onze volgende stop was Tennisvereniging United Service. Hier waren de vrijwilligers in het park verstopt. Een aantal waren druk bezig met het snoeien van het groen en andere vrijwilligers waren de banken van het terrassen aan het voorzien van een nieuwe laag verf. De laatste stop was de Buurtkamer aan de Bremstraat met de naastgelegen Vlindertuin. Hier heeft de burgemeester haar handen uit de mouwen gestoken om te helpen met het aanleggen van aalbesbomen, bloembollen en kruidenplanten. Binnen in de buurtkamer werden de violen gepoot in potten voor op de tafels. De dag werd afgesloten met een warme kop koffie en thee.

Wethouder Hans van Lith

Door de griepepidemie waren er dit jaar minder vrijwilligers dan iedereen gewend was van voorgaande jaren. Zo bleek bij de hengelsportvereniging waar ze normaal met een grote groep aan de slag gaan met het baggeren van de wateren rondom de vesting, dit jaar gehalveerd was. Gelukkig komt er ieder jaar wel minder rotzooi uit de wateren, maar toch hebben ze nog 10 vuilniszakken zwerfafval van de straat geplukt. Bij de bewonersvereniging werden de violen meteen gepoot in de bakken. Binnenkort starten ze hier weer met hun maandelijkse opschoonactie in de omgeving van de Staringhof. Op de kinderboerderij De Kerkerstee, werden de knotwilgen geknot en was er ruimte voor een kopje koffie en thee. Bij de natuurspeeltuin was een groenaannemer aanwezig die onder andere hielp met het aanleggen van het blote voetenpad. Bij de laatste stop stonden wel 20 kinderen klaar om de meegebrachte violen te poten in de bakken langs de Moriaanseweg bij de Turkse Werknemersvereniging. De dag werd afgesloten met een Turkse thee en versgebakken zoetigheid.

Uitgelicht