Strooiwagens rijden proefrondes in Gemeente Hellevoetsluis

Nu de dagen weer korter worden bereiden de gemeente Hellevoetsluis en de aannemer voor gladheidsbestrijding (ASH Services/ Vibor) zich alvast voor op de aankomende winter.

Op donderdag 1 november 2018 gaan de strooivoertuigen overdag de weg op om alvast de strooiroutes te gaan verkennen. Eventuele obstakels zijn dan al bij de chauffeurs bekend. Ook wordt gemeten hoeveel tijd het rijden van de routes kost. Op het moment dat het winterse weer kan gaan zorgen voor gladheid, hebben de chauffeurs dan al enige routine opgedaan.

U kunt hierdoor zowel de rijbanen als op de fietspaden strooiauto's tegen komen. Omdat de strooiwagens ook op de fietspaden zullen rijden, worden de palen op de fietspaden vanaf 29 oktober (tijdelijk) verwijderd.