Persbericht van de raad: Hellevoetse huiseigenaren krijgen € 90,- voor energiebesparende maatregelen

Huiseigenaren in onze gemeente kunnen in de komende tijd een brief thuis verwachten met daarin een leuke actie. Zij krijgen € 90,- cadeau om te besteden in de webshop van de WoonWijzerWinkel, aan allerlei energiebesparende producten. De actie is mogelijk dankzij een subsidie van de Rijksoverheid. De gemeenteraad is enthousiast over de actie en heeft er tijdens de raadsvergadering van 4 maart 2021 mee ingestemd. Een aantal huishoudens heeft de brief al in huis.

Gratis winkelen

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Hellevoetsluis. Het ‘winkelmandje’ in de webshop kan naar wens worden gevuld. Er zijn veel mogelijkheden, waardoor er gekozen kan worden voor producten die passen bij de eigen woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een radiatorventilator, LED-lampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een woonwijzerscan of een uitgebreid adviesgesprek.

Niet de kosten, wel de opbrengsten

De gemeenteraad hoopt dat de huiseigenaren massaal gebruik maken van dit cadeautje. Vaak zijn de kosten een drempel om energiebesparende maatregelen te nemen. En die kosten heb je nu niet, maar wel de opbrengsten, namelijk een lagere energierekening of meer wooncomfort. En met 90 euro kun je echt goede aankopen in de webshop doen, was de reactie in de gemeenteraad op het plan. Wel hoopt de gemeenteraad dat een vergelijkbare regeling er ook komt voor huurders. Deze subsidie is namelijk niet voor hen beschikbaar. Wethouder Peter Schop gaf daarop aan dat de gemeente ook bezig is met subsidieaanvragen voor huurders, maar dat daar nog geen uitsluitsel over is.