Oekraïense vluchtelingen verlaten Europarcs voor andere locaties in onze regio

Sinds 18 maart 2022 werden er vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op Europarcs Poort van Zeeland. Ook Citta Romana heeft vluchtelingen opgevangen. Vanaf donderdag 16 juni worden zij opgevangen op andere locaties in onze regio. Dit is in lijn met de afspraken die zijn gemaakt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne op het vakantiepark. Met het hoogseizoen in aantocht heeft Europarcs de huisjes weer nodig voor vakantiegangers. Binnen de regio wordt ondertussen gezocht naar plekken voor de langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen, ook in Hellevoetsluis. Een belangrijke voorwaarde die de gemeente daarin meeneemt is dat deze plek later ook ingezet kan worden voor tijdelijke starterswoningen. Dit bevindt zich nog in de onderzoeksfase.

De Veiligheidsregio verzorgt de regionaal gecoördineerde opvang en kijkt waar er in de regio plekken beschikbaar zijn. Voor de groep uit Hellevoetsluis zijn deze gevonden in Schiedam, Capelle aan den IJssel en Dirksland. Voor Oekraïners die door particulieren worden opgevangen verandert er vooralsnog niks.

Als gemeente vinden we het belangrijk om de verantwoordelijkheid te nemen voor de opvang van deze mensen. We zijn dan ook blij dat dit op deze manier mogelijk was. Gemeente Hellevoetsluis bedankt alle vrijwilligers en vrijwillige instanties die zich hebben ingezet, en nog steeds inzetten, voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen!