Hoe gezond is uw bedrijf?

Op vrijdag 19 oktober van 07.30 uur tot 10.00 uur organiseren Lekker bezig! Hellevoetsluis, Gemeente Hellevoetsluis, Rabobank Voorne-Putten en Rozenburg, Active Body Condition, Sportfondsen Hellevoetsluis, Jongeren Op Gezond Gewicht en Stichting PUSH in Droogdok Jan Blanken een inspiratiebijeenkomst over de 'Gezonde Werkvloer'. De bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers (directie, management, HR en P&O managers).

Bijna één op de twee Nederlandse volwassenen heeft overgewicht en de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid nemen toe. Daarom is het goed om u eens af te vragen: Hoe hoog staat fitheid en vitaliteit op de agenda van mijn bedrijf? Vitale werknemers zijn namelijk energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder vaak ziek. Dat is gunstig voor werkgever én werknemer. Het loont dan ook om te investeren in een gezonde leefstijl op de werkvloer. Maar hoe doe je dat? Tijdens de inspiratiebijeenkomst  'Gezonde Werkvloer' leert u tips en tricks om dit te realiseren.

Inspiratie

Niets is zo lastig als het doorbreken van gewoontes en het veranderen van gedrag. Op het werk is dat niet anders. Hoe maak je van de gezonde keuze de normale keuze en hoe houd je dat vast? Speciale gast is onder andere Herre Zonderland en hij vertelt over energiemanagement: over de pieken en dalen in je werkdag en het belang van het nemen van rust. Tijdens de inspiratiesessie zullen ook onder andere Rabobank Voorne-Putten en Rozenburg en Active Body Condition u vertellen over hun eigen aanpak en succesverhalen. Zij kunnen u inspireren ook aan de slag te gaan met de gezonde keuze. U gaat naar huis met praktische tips en trucs waarmee u direct aan de slag kunt.

Vitaal Hellevoetsluis – dat doen we samen!

Het realiseren van een gezonde omgeving waar structureel aandacht is voor een gezonde leefstijl is belangrijk. Als Jongeren Op Gezond Gewicht-gemeente, is Hellevoetsluis actief om mensen en organisaties lokaal met elkaar te verbinden in de wijk, op de sportvereniging, op school, én op het werk (JOGG). De aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht voeren wij uit onder de term ‘Lekker bezig! Hellevoetsluis’.
Lekker bezig! Hellevoetsluis heeft hierin samen met Rabobank Voorne-Putten en Rozenburg, Gemeente Hellevoetsluis en Active Body Condition de handschoen opgepakt.

Wat kunt u verwachten

U krijgt handige tips en tricks om een gezonde leefstijl toe te passen op het werk. Aan de hand van praktische verhalen van bedrijven in Hellevoetsluis worden ervaringen uitgewisseld en krijgt u antwoord op uw vragen over fitheid, vitaliteit en voeding. Tot slot krijgt u een korte inhoudelijke workshop over langdurig zitten, werkstress, slaapgebrek of voeding en bewegen.

Interesse?

De inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor werkgevers, waaronder directie, management, HR en P&O managers en vindt plaats op vrijdag 19 oktober van 07.30 uur tot 10.00 uur. Locatie is het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via lekkerbezig@stichting-push.nl