Hellevoetsluis vangt opnieuw Oekraïense vluchtelingen op

Gemeente Hellevoetsluis vangt vanaf 12 september 2022 opnieuw Oekraïense vluchtelingen op in vakantiepark Europarcs Poort van Zeeland. Het gaat om een groep van 126 personen die vooral bestaat uit vrouwen en kinderen. Van maart tot vlak voor de zomervakantie van dit jaar verbleven er al 100 Oekraïense vluchtelingen in dit vakantiepark. De nieuwe groep blijft hier in ieder geval tot het voorjaar van 2023. Om de opvang mogelijk te maken werkt gemeente Hellevoetsluis samen met verschillende partners uit onder andere zorg, onderwijs, vrijwilligers en vluchtelingenwerk.

Vraag naar meer opvangplekken: extra opvang in november

De situatie in Oekraïne is op dit moment nog steeds zorgelijk. Hierdoor wordt de toestroom van vluchtelingen uit dit land naar onder andere Nederland groter. Van gemeenten in onze regio wordt verwacht dat er meer opvangplekken komen. Gemeente Hellevoetsluis reserveert daarom vanaf november 2022 voor ongeveer 60 Oekraïense vluchtelingen extra opvangplekken in vakantiepark Citta Romana.

Meer informatie

Op de gemeentelijke website hellevoetsluis.nl/oekraine is informatie beschikbaar over de opvang. Inwoners die vragen hebben over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Hellevoetsluis kunnen contact opnemen via oekraine@hellevoetsluis.nl of 14 0181.