Hellevoetsluis kritisch over vervoerplan 2020

Het college van B&W gaat in een reactiebrief aan de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) kritisch reageren op het Vervoerplan 2020, waarin de plannen voor het openbaar vervoer uit de doeken worden gedaan. ,,De busverbindingen moeten juist beter en niet slechter worden’’, aldus wethouder Peter Schop. ,,En het plan zoals we dat nu kregen om op te reageren, is naar onze mening geen verbetering’’.

In de afgelopen maanden kwamen er bij de gemeente vele klachten binnen over de dienstregeling die met ingang van 9 december vorig jaar is ingegaan, toen vervoerder EBS het busvervoer overnam van Connexxion. Daarop heeft de gemeente in gesprekken met de regio al aangedrongen op verbetering van de situatie, met name voor de wijk De Struyten.

Gebruik openbaar vervoer stimuleren

Inmiddels is dus ook het vervoerplan van de MRDH en EBS voor 2020 bekend. Daarin komt naar mening van de gemeente de wens om verbetering niet uit de verf. Met name de wijken Den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek lijken er in het vervoerplan op achteruit te gaan. ,,Wij willen het gebruik van het openbaar vervoer juist stimuleren, zodat mensen minder snel de auto pakken’’, zegt wethouder Peter Schop. ,,Door haltes te schrappen en bussen minder vaak te laten rijden op bepaalde routes, zullen mensen juist minder geneigd zijn om met de bus te gaan. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wij rekenen er dan ook op dat de MRDH de plannen aanpast’’.

Vervallen haltes weer in gebruik nemen

De aanpassingen die het college voorstelt, gaan niet alleen over de buslijn 102 die door den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek rijdt. Ook de vervallen halte ‘De Sprong’ moet terugkeren, net als de halte ‘Ebstroom’, vindt het college. Verder dringt het college aan op het per direct streng toezien op de juiste uitvoering van de huidige dienstregeling, waar ook de nodige klachten over bekend zijn.

Voordat de reactie naar de metropoolregio verstuurd wordt, wordt deze eerst nog besproken met de raadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR), op 8 mei.