Hellevoetsluis doet mee aan experiment voor legale teelt en verkoop van wiet

In 2017 heeft het kabinet besloten om te gaan experimenteren met het regelen van legale teelt en verkoop van cannabis. Het experiment moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van wiet mogelijk is.

In het huidige gedoogbeleid is dit namelijk illegaal. Om het experiment uit te voeren konden geïnteresseerde gemeenten zich aanmelden voor deelname. Eind 2017 heeft onze gemeenteraad aangeven dit te willen doen. Een onafhankelijke commissie heeft uiteindelijk tien gemeenten aangewezen, waaronder Hellevoetsluis.

Het is vier jaar geleden dat onze gemeente zich heeft aangemeld voor dit experiment. Landelijk zijn er inmiddels wettelijke regels vastgesteld. In de Wet Experiment Gesloten Coffeeshopketen staan de deelnemers genoemd en worden de regels van de proef aangegeven.
Waar staat dit experiment vier jaar na onze aanmelding? En wat komt hier verder bij kijken? Klik op de link voor meer informatie: hellevoetsluis.nl/wietexperiment.