Gemeente Hellevoetsluis reikt voor de derde keer het Hellevoetse Jeugdlintje uit

Het is alweer de derde keer dat gemeente Hellevoetsluis het Hellevoetse Jeugdlintje uit gaat reiken. Dit lintje is bedoeld voor kinderen en jongeren uit Hellevoetsluis die zich eenmalig of langdurig belangeloos inzetten (of in hebben gezet) voor de samenleving.

Deze onderscheiding is, samen met de Koninklijke onderscheiding en de Jan Blankenspeld, een manier om te laten zien dat de gemeente de inzet van inwoners heel belangrijk vindt. Het Hellevoetse Jeugdlintje wordt net als voorgaande jaren, uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Voor wie?
Het jeugdlintje is bedoeld als blijk van waardering voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een buitengewone prestatie hebben geleverd. Denk aan jongeren die zich meerdere jaren, of voor een concrete activiteit, belangeloos hebben ingezet. De gemeente vindt het belangrijk dat zulke jonge 'helden' in het zonnetje gezet worden.

Kent u een held?
Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, dorpsraden, media, familieleden, buren en vrienden, kan voor 10 november 2019 een jongere bij het college van burgemeester en wethouders voordragen voor een jeugdlintje. Het college van burgemeester en wethouders neemt alle aanvragen in behandeling en besluit aan welke held (of helden) het Hellevoetse Jeugdlintje wordt toegekend.

Op www.hellevoetsluis.nl/helden is het voordrachtformulier te vinden.