Column burgemeester: Helden van Hellevoet

Afgelopen weekend werd de 150e verjaardag van de Buffel afgesloten met een feeërieke lichtjesparade in een volgelopen droogdok. Scholen hadden bouwplaten gekregen om uit te delen en deze kleine, papieren Buffeltjes werden voor de kinderen door vrijwilligers van de Buffel, met een waxinelichtje erin, te water gelaten. Een erg mooi gezicht! En de eerste prijs (een kinderfeestje op de Buffel) ging naar Sem. Dat was bijzonder, want Sem heeft al een speciale band met de Buffel: zijn opa is er een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Wie weet springt de vonk over en komt Sem later in aanmerking voor een jeugdlintje vanwege bijzondere prestaties, net zoals zijn opa nu bijzondere prestaties levert. En overigens net zo als al die vrijwilligers die zo goed voor onze Buffel zorgen! Alleen zijn deze vrijwilligers, volgens mij, allen boven de 18 jaar....

Het gemeentebestuur heeft recent aangegeven dat we in Hellevoetsluis ‘Samen doen!’. Samen zijn we Hellevoetsluis. We waarderen de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers enorm en laten dat graag blijken. Ook onze jongeren, die zich op bijzondere wijze inzetten, zetten we graag in het zonnetje.

Vorig jaar kregen drie ‘Helden van Hellevoet’ een jeugdlintje: Jelle van den Bos, Frank Moerland en Mikai van der Stelt. Jelle omdat hij een verbindende factor is in de Ravense Hoek, Frank omdat hij zich als jongste molenaar inzet voor onze korenmolen ‘De Hoop’ en Mikai omdat hij zorgt dat er overal ‘kinderzwerfboekenstations’ komen. Ook in de hal van ons gemeentehuis staat er één. Kortom drie jongeren die ieder op hun eigen wijze zorgen dat Hellevoetsluis nog een stukje leuker is.

Kennen jullie een Hellevoeter tussen de 6 en 18 jaar, die belangeloos een buitengewone prestatie heeft geleverd? Of iemand die zich op een andere positieve manier heeft ingezet voor anderen of voor onze gemeente? Iedereen kan zijn of haar held van Hellevoet voordragen voor een jeugdlintje: familie, vrienden, buren, verenigingen, scholen, clubs of media. Laat ons jouw Held van Hellevoet kennen via www.hellevoetsluis.nl/helden. Dat kan voor 1 november 2018. Het college beoordeelt alle voordrachten, en na een zorgvuldige selectie zal het jeugdlintje bij onze nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2019 worden uitgereikt. Ik kijk er nu al naar uit!