Besparing is de eerste stap

In Nederland gebruiken we vanaf 2050 geen aardgas meer en stappen we over op duurzame energiebronnen. Dit lijkt nog ver weg maar niet alle gebouwen kunnen tegelijkertijd aardgasvrij worden. Om deze doelen te halen, gaan de komende jaren in heel Nederland al een flink aantal wijken van het aardgas af, ook op Voorne-Putten. In de vastgestelde ‘Warmtetransitievisie Voorne-Putten’ is aangegeven hoe de gemeenten dit gaan doen en welke wijken als eerste aardgasvrij-ready worden.

Besparing is de eerste stap richting een aardgasvrij Voorne-Putten in 2050. Want energie die niet wordt gebruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van het huis, maar ook door radiatorfolie aanbrengen, korter douchen, de verwarming één graadje lager zetten en de cv-ketel inregelen. Voor onafhankelijk advies over het energiezuiniger maken van uw woning kunt u terecht bij de WoonWijzerWinkel. Dit is het officiële energieloket van de vier gemeenten op Voorne-Putten. Bekijk de mogelijkheden via www.woonwijzerwinkel.nl.

Particulieren en de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen een subsidie aanvragen voor de isolatie van de koopwoning. Ook is het mogelijk om geld te lenen voor het isoleren van het huis met de Energiebespaarlening. Meer informatie over de subsidies is te vinden op: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Meer weten over de Warmtetransitievisie Voorne-Putten? Kijk op www.hellevoetsluis.nl en type ‘aardgasvrij’ in het zoekvenster.