Bent u benadeeld door de kinderopvangtoeslag affaire? Meld u aan voor hulp!

Woont u in de gemeente Hellevoetsluis en bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning bij eventuele (financiële) problemen bij ons terecht.

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Maar dat is niet altijd genoeg. Daarom biedt de gemeente ondersteuning. U kunt daarover contact opnemen met ons via 14 0181 of door een mail te sturen naar zorgcoordinatie@sociaalgebiedsteam.nl. Een medewerker zorgt dat u op de juiste plek terechtkomt voor de ondersteuning die nodig is. Denk hierbij aan hulp rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Waarom neemt de gemeente zelf geen contact op om ondersteuning te bieden?

We weten dat in Hellevoetsluis in ieder geval 19 gezinnen gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag affaire. Omdat de Belastingdienst de namen van de ouders niet door mag geven aan de gemeente, kunnen wij hen helaas niet zelf benaderen om onze ondersteuning aan te bieden. We hopen daarom dat de getroffen gezinnen contact met ons opnemen om oplossingen te vinden voor de problemen.

Weet u niet of u een gedupeerde bent?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800 2 358 358 (gratis).