Register Jeugdlintjes

Het jeugdlintje is een speciale onderscheiding voor kinderen tot 18 jaar die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor anderen. Het jeugdlintje heeft betrekking op een activiteit of daad die de kinderen in het voorgaande jaar verricht hebben.

2021

Milan Banis

Milan heeft het leven van zijn vader gered. Door snel en goed te handelen, heeft hij ervoor gezorgd dat er op tijd een ambulance was toen zijn vader een hartinfarct kreeg.

2020

Inke Kramer

Inke heeft een actie opgezet om geld in te zamelen na het overlijden van haar vriendin Benthe.

2019

Wessel Bekker 

Wessel zet zich in voor het milieu. In de buurt maar ook op het strand ruimt hij regelmatig het afval op en spreekt hij mensen aan om te vertellen hoe schadelijk het is voor het milieu al dat plastic en ander afval te laten liggen. Ook zet hij zich in voor de Nierstichting.

Morwena Pleines

Morwena komt op voor de jongeren in haar eigen doelgroep: jongeren met een beperking. Morwena heeft daarvoor al verschillende activiteiten georganiseerd.

2018

Jelle van den Bos

Jelle is erg actief voor zijn buurt: Ravense Hoek. Van jongs af aan organiseert hij onder andere de zomermarkt en het Halloween feest in het Ravense Park. Hij heeft de ‘Nextdoor app’ in zijn wijk ontwikkeld. En hij zet zich ook in voor de promotie van Hellevoetsluis door het maken van drone filmpjes en foto’s.

Mikai van der Stelt 

Mikai heeft diverse kinderboekenzwerfstations opgericht. Hij maakt hiervoor reclame op social media, zoekt naar nieuwe stations en verzamelt de boeken.

Frank Moerland

Frank komt vanaf zijn 13e bij korenmolen “De Hoop” en houdt dit erfgoed in stand. Hij zet zich ook digitaal in voor de molen, voor meer bekendheid en bezoekers. Open Monumentendag en Vestingdagen zijn belangrijke evenementen voor Hellevoetsluis. Als ambassadeur van de molen moedigt hij andere jongeren aan hier bij te zijn.

Wilt u reageren op dit register? Stuur dan een e-mail naar communicatie@hellevoetsluis.nl.

Wilt u iemand voordragen? Kijk dan op de pagina Onderscheidingen.