Rekenkamerfunctie

De rekenkamerfunctie is een adviescommissie van de gemeenteraad.

Wat doet de rekenkamerfunctie?

De rekenkamerfunctie is een orgaan binnen de gemeente Hellevoetsluis. We werken zonder invloed van de gemeenteraad, het college of de organisatie van de gemeente. De rekenkamer helpt de gemeenteraad bij het stellen van kaders en het controleren van het college door het uitvoeren van onderzoek.

De rekenkamerfunctie is er niet alleen voor de raad, maar ook voor inwoners. Wij willen laten zien of het de gemeente lukt om de doelen van het beleid te behalen.

De taken van de rekenkamerfunctie en wat de rekenkamerfunctie mag staan in de Gemeentewet en in de Verordening rekenkamerfunctie Hellevoetsluis. De gemeenteraad heeft deze verordening vastgesteld.

Onze werkwijze

De rekenkamerfunctie wil dicht bij inwoners staan en onderzoek doen dat invloed heeft.

Dicht bij inwoners

We willen dicht bij inwoners staan en zichtbaar zijn. Wij horen graag ideeën en voorstellen van buitenaf. Ook volgen we onderwerpen en veranderingen die in de gemeente spelen.

Onderzoek met invloed

Om invloed te kunnen hebben met onderzoek, is het belangrijk om conclusies en aanbevelingen duidelijk te beschrijven. Daarom schrijven wij bondige en heldere rapportages. We doen niet alleen onderzoek om achteraf beleid te beoordelen. We organiseren bijvoorbeeld ook raadsconferenties, vragen inwoners digitaal om advies en voeren kleine onderzoeken uit (quick scans).

Onderwerpen voorstellen

De rekenkamerfunctie werkt zonder invloed van de gemeenteraad, het college of de organisatie van de gemeente. We bepalen zelf wat we onderzoeken. Samenwerken met de raad vinden we wel belangrijk. De raad heeft daarom een belangrijke rol in het maken van het onderzoeksprogramma. Maar ook inwoners mogen een onderwerp om te onderzoeken aan de rekenkamerfunctie doorgeven. Daarvoor kunt u het best contact opnemen met de secretaris van de rekenkamerfunctie, mevrouw Elsemiek Smits-Muis.

Samenstelling

De rekenkamerfunctie bestaat uit de volgende personen:

  • Rekenkamerfunctionaris Herman Sietsma is het gezicht van de rekenkamerfunctie en contactpersoon voor de gemeenteraad.
  • Projectleider Sabine van Zuydam geeft leiding aan alle onderzoeken die de rekenkamerfunctie uitvoert.
  • Secretaris Nick Woudstra helpt de rekenkamerfunctie bij de werkzaamheden en voert de onderzoeken uit.

 

Herman-Sietsma-website-v5 rekenkamer3.jpg   Foto Nick Woudstra

Drs. H (Herman) Sietsma

Dr. S. (Sabine) van Zuydam Drs. N. (Nick) Woudstra
Rekenkamerfunctionaris Projectleider Secretaris

E-mail: sietsma@solcon.nl

E-mail: sabine@necker.nl E-mail: nick@necker.nl
T. 06-30893250 T. 06-33049468 T. 06-47041491

Publicaties

Als u een pdf-document op deze pagina niet kunt lezen doordat het niet digitaal toegankelijk is, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0181. Geef daarbij duidelijk aan om welk document het gaat.