Archief van de gemeente

Het gemeentearchief bevat alle oude en nieuwe administratieve handelingen van de gemeente.  U kunt hier bijvoorbeeld de huwelijksakte van uw grootouders terugvinden of historische informatie over de gemeente. U kunt openbare akten meestal ook vinden op de website wiewaswie.nl.

Niet alle akten zijn openbaar. Akten van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar. De volgende termijnen gelden:

•    geboorteakten: 100 jaar
•    huwelijksakten: 75 jaar
•    overlijdensakten: 50 jaar

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gemeentearchief via het telefoonnummer 14 0181.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

•    Een bezoek is alleen mogelijk onder toezicht van een archivaris.
•    U kunt alleen openbare stukken inzien.
•    U moet een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Archiefweb

Bent u op zoek naar een pagina die op de website heeft gestaan maar er nu niet meer op staat? Ga dan naar het Archiefweb. U komt op de website van de vorige dag. Deze site is volledig doorklikbaar met alle informatie, afbeeldingen en documenten. Alleen de functies DigiD, inloggen en zoeken werken niet.

Wilt u in het archief toch zoeken, dan kan dat op twee manieren:

1.    via de kalender in de grijze balk links kunt u terug naar de website van een bepaalde dag in het verleden. U kunt terug tot ?????
2.    via de zoekfunctie in de grijze balk kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.

Archief college- en raadsstukken

Ook het archief van de college- en raadsstukken kunt u vinden vinden op het Archiefweb en in het Raadsinformatiesysteem.
 

Uitgelicht