Informatie voor ondernemers met betrekking tot het coronavirus

Hieronder leest u alle actuele informatie voor ondernemers rondom het coronavirus. Klik op de titels van de berichten om het hele bericht te lezen. Wilt u meer weten over het coronavirus? Kijk dan ook op de website van het RIVM of bel met 0800-1351

 • Financiële problemen? Pas je bedrijf aan

  De kamer van koophandel heeft aandacht voor het overleven van bedrijven in de corona crisis. Door het wegzakken van omzet zullen veel bedrijven hun verdienmodel (tijdelijk) moeten aanpassen. Bekijk hier het stappenplan van de KvK om uw bedrijf hierin te ondersteunen.

 • Ondernemen in de toekomst

  12 januari 2021

  Het coronavirus heeft grote impact op veel ondernemers en de economie. Menig ondernemer is getroffen door maatregelen, beperkingen en veranderingen in de markt. Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Of overweegt u een andere weg in te slaan naar bijvoorbeeld een baan in loondienst? We wijzen u - in samenwerking met gemeente Rotterdam - graag op de mogelijkheden.

 • Brief aan ondernemers over landelijke en lokale maatregelen

  pdf, 114kB

  31 maart - Lees hier de brief van de gemeente aan Hellevoetse ondernemers over de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemingen en informatie over de landelijke en lokale maatregelen waar zij gebruik van kunnen maken.

 • Steunmaatregelen en informatie voor de agrarische sector

  22 september 2020

  Het crisisteam van LTO Nederland werkt hard aan verschillende maatregelen om de land- en tuinbouwsector door deze moeilijke tijden te helpen.

 • Financiële hulp voor ondernemers door het coronavirus

  Sinds april 2020 voert Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voor de gemeente Hellevoetsluis de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-regeling) uit. Deze regeling biedt een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening bedrijfskapitaal. De regeling is bedoeld voor ondernemers die direct financiële problemen hebben door de coronamaatregelen.

 • Informatieloket KVK over het coronavirus

  Op 11 maart 2020 heeft de Kamer van Koophandel (KVK) op aanvraag van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een informatieloket geopend. Het informatieloket beantwoordt vragen van bedrijven over de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen die erbij horen.