Informatie voor ondernemers met betrekking tot het coronavirus

Hieronder leest u alle actuele informatie voor ondernemers rondom het coronavirus. Klik op de titels van de berichten om het hele bericht te lezen. Wilt u meer weten over het coronavirus? Kijk dan ook op de website van het RIVM of bel met 0800-1351

 • Overzicht steun- en herstelpakket

  Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van het steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen.

 • Tozo aanvragen

  Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Hellevoetsluis de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-regeling) uit. Deze regeling biedt een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening bedrijfskapitaal. De regeling is bedoeld voor ondernemers die direct financiële problemen hebben door de coronamaatregelen.

 • Tijdelijke financiële ondersteuning voor welzijn en cultuur

  Voor organisaties in het sociaal domein die belangrijk zijn voor de Hellevoetse samenleving, heeft de gemeente twee tijdelijke financiële ondersteuningsmogelijkheden. Lees hier meer over de mogelijkheden.

 • Financiële problemen? Pas je bedrijf aan

  De kamer van koophandel heeft aandacht voor het overleven van bedrijven in de corona crisis. Door het wegzakken van omzet zullen veel bedrijven hun verdienmodel (tijdelijk) moeten aanpassen. Bekijk hier het stappenplan van de KvK om uw bedrijf hierin te ondersteunen.

 • Steunmaatregelen en informatie voor de agrarische sector

  22 september 2020

  Het crisisteam van LTO Nederland werkt hard aan verschillende maatregelen om de land- en tuinbouwsector door deze moeilijke tijden te helpen.

 • Informatieloket KVK over het coronavirus

  Op het KVK Coronaloket tref je onder meer een regelingencheck, veelgestelde vragen en ondernemersinitiatieven aan.

 • Ondernemen in de toekomst

  Het coronavirus heeft grote impact op veel ondernemers en de economie. Menig ondernemer is getroffen door maatregelen, beperkingen en veranderingen in de markt. Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Of overweegt u een andere weg in te slaan naar bijvoorbeeld een baan in loondienst? We wijzen u - in samenwerking met gemeente Rotterdam - graag op de mogelijkheden.