Een bedrijf starten

In Hellevoetsluis kunt u goed ondernemen. Gaat u misschien zelf een bedrijf starten? Op deze pagina vindt u belangrijke informatie en verwijzingen naar andere belangrijke websites die te maken hebben met het starten van uw eigen onderneming.

Ondernemerschap is een geweldige uitdaging, dat is zeker. Het is dan fijn als iemand u helpt door het doolhof van vragen, regels, eisen, wetten, het opstellen van een ondernemingsplan, enzovoort. Allemaal zaken waar u als beginnend ondernemer mee te maken krijgt.

Moet ik mijn bedrijf laten registreren bij de gemeente?

Nee. U hoeft zich niet te melden bij de lokale overheid. Maar we vinden het wel fijn als u uw bedrijfs- en contactgegevens aan ons doorgeeft. Dan weet de gemeente beter welke ondernemingen er in onze gemeente zijn. U kunt uw gegevens per mail aan ons doorgeven via teamez@hellevoetsluis.nl.

De gemeente informeert u graag over lokale zaken zoals bestemmingsplanvoorschriften, reclamevoorschriften of vergunningen. Uw contactpersoon bij de gemeente is de Accountmanager Bedrijven. Die kan u op weg helpen met informatie. Ook kan de accountmanager u in contact brengen met afdelingen of instanties waar u met speciale vragen terecht kunt. Als u al weet bij wie u moet zijn, kunt u natuurlijk meteen contact zoeken met de juiste afdeling.

Handige websites

Afspraak

Wilt u een afspraak maken over het starten van een bedrijf, neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van het team Economische Zaken van de gemeente Hellevoetsluis:

  • Yvonne Westerhout
  • Kim Schijf

Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0181 of via de mail teamez@hellevoetsluis.nl