Duurzaam ondernemen

Tegenwoordig ondernemen veel bedrijven op duurzame wijze. Hierbij staat centraal dat uw bedrijf slim omgaat met energie, water, afval en vervoer én het milieu spaart. Duurzaam ondernemen heeft alles te maken met het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar het levert u daarnaast geld op. Bovendien draagt duurzaam ondernemen bij aan een positief imago van uw bedrijf, niet in de laatste plaats bij uw (potentiële) klanten.

 

U bespaart geld:

Duurzaam ondernemen levert u geld op. Gemiddeld kunnen bedrijven circa 60% op de kosten van energie besparen. Wie geen dief van zijn eigen portemonnee wil zijn, treft dus ook besparingsmaatregelen in zijn bedrijf. Door minder energie, water en grondstoffen te gebruiken, bespaart u geld én spaart u het milieu.

 

U verbetert uw imago:

Duurzaam ondernemen draagt bij aan een positief imago van uw bedrijf, in het bijzonder bij uw (potentiële) klanten. Klanten zien graag dat een bedrijf zich maatschappelijk betrokken toont en oog heeft voor het milieu. Als u het handig aanpakt, kunt u zichzelf onderscheiden met een milieuvriendelijk imago en toekomstgerichte visie.

 

U verbetert de condities voor uw personeel:

Op sociaal gebied kan duurzaam ondernemen leiden tot minder ziekteverzuim, minder bedrijfsongevallen en een prettiger werksfeer. Duurzaam ondernemen in de personele sfeer betekent onder andere aandacht voor het welzijn van medewerkers, het stimuleren van de gezondheid van medewerkers, aandacht geven aan normen en waarden op de werkvloer en onderlinge omgangsvormen.

 

U heeft er lol in:

Het is leuk om creatief te ondernemen, om te zoeken naar slimme besparingsmogelijkheden en hier het resultaat van te zien, ook in financieel opzicht. Het is leuk om ook in dit opzicht trots te kunnen zijn op uw bedrijf.

 

Vraagt u zich af welke stappen u moet zetten of hoe u moet beginnen? De gemeente Hellevoetsluis wil u als ondernemer op weg helpen en heeft daarom de brochure  "Duurzaam Ondernemen" uitgegeven. In deze brochure vindt u veel tips en praktische voorbeelden van duurzaam ondernemen van uw collega-ondernemers in Hellevoetsluis. Ook vertelt wethouder Hofman van Milieu wat de gemeente Hellevoetsluis zelf doet om duurzaam en milieubewust bezig te zijn. 

 

Meer relevante tips en informatie kunt u ook vinden op Energieloket.nl (onder het tabblad ‘In mijn bedrijf’), Stimular.nl, DuurzaamMKB.nl en Milieuzorgoverheden.nl.

 

 

Uitgelicht