Duurzaam ondernemen

Als uw bedrijf slim omgaat met energie, water, afval en vervoer, spaart u niet alleen geld maar ook het milieu. U neemt niet alleen uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzaam ondernemen zorgt er ook nog eens voor dat uw bedrijf een goede naam heeft. Vooral bij uw klanten.

U bespaart geld

Duurzaam ondernemen levert u geld op. Gemiddeld kunnen bedrijven ongeveer 60% op de kosten van energie besparen. Wie geen dief van zijn eigen portemonnee wil zijn, neemt dus maatregelen die voor besparingen zorgen. Door minder energie, water en grondstoffen te gebruiken, bespaart u geld maar spaart u ook het milieu.

U verbetert uw goede naam

Duurzaam ondernemen helpt bij de goede naam van uw bedrijf. En dan vooral onder uw (mogelijke) klanten. Klanten gaan graag naar een bedrijf dat zich maatschappelijk betrokken gedraagt en let op het milieu. Als u het handig aanpakt, valt uw bedrijf op doordat u milieuvriendelijk werkt en rekening houdt met de toekomst.

U verbetert de situatie voor uw personeel

Op sociaal gebied kan duurzaam ondernemen zorgen voor minder ziekteverzuim, minder bedrijfsongevallen en een prettiger werksfeer. Duurzaam ondernemen betekent voor het personeel onder andere aandacht voor het welzijn en de gezondheid van medewerkers, normen en waarden op de werkvloer en hoe je met elkaar omgaat.

U heeft er lol in

Het is leuk om creatief te ondernemen, te zoeken naar slimme mogelijkheden voor besparing en hier het resultaat van te zien, ook in geld. Het is leuk om ook op deze manier trots te kunnen zijn op uw bedrijf.

Meer informatie

Vraagt u zich af welke stappen u moet zetten of hoe u moet beginnen? Op de website Stimular.nl vindt u nuttige informatie en tips.