Markt in Hellevoetsluis

Direct regelen

De wekelijkse warenmarkt in Hellevoetsluis vindt plaats op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. De zaterdagmarkt is op het Woordbouwerplein tegenover de bibliotheek in het winkelcentrum de Struytse Hoeck. 

Wanneer u een standplaats op de markt wilt innemen moet u zich hiervoor inschrijven bij de gemeente. U kunt hiervoor het aanvraagformulier gebruiken onder het tabje 'Aanvraag'. Indien er geen plaats is op de markt kan worden ingeschreven voor de wachtlijst voor de weekmarkt. Voor sommige branches kan de wachttijd lang zijn. De inschrijving op de wachtlijst moet u zelf jaarlijks, in december, verlengen voor het opvolgende jaar. Indien uw verlenging voor de wachtlijst niet voor 1 januari binnen is, haalt de gemeente u van de wachtlijst af.

Kosten

Voor de inschrijving op de wachtlijst van de weekmarkt worden leges in rekening gebracht. Voor het innemen van een standplaats op de markt zijn marktgelden verschuldigd. Daarnaast worden kosten berekend voor het huren van kramen.

Bijzonderheden

Marktverordening Hellevoetsluis
 
Verordening Marktgelden
 
Verordening Leges

Alle verordeningen kunt u vinden op www.wetten.nl.

Termijn

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

Aanpak

Bij uw aanvraag neemt u mee:

  • uw inschrijfnummer handelsregister Kamer van Koophandel
  • een geldig identiteitsbewijs

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Uitgelicht