Platform bedrijfsleven

Het Platform Bedrijfsleven Hellevoetsluis (PBH) is het platform voor de winkeliers- en ondernemersorganisaties uit Hellevoetsluis.

Het PBH overlegt met verschillende economische sectoren, zoals de agrarische sector, de detailhandel en de bedrijvensector. Het PBH komt op voor de belangen van de verschillende economische sectoren. Ook helpt het PBH bij een open gesprek tussen bedrijfsleven en de gemeente Hellevoetsluis. Het PBH verzamelt en zorgt voor alle belangrijke kennis over de sectoren die meedoen en hun organisaties. Instellingen en organisaties die contact of overleg willen met (delen van) het bedrijfsleven, kunnen bij het PBH terecht. 

Doel

Het PBH probeert Hellevoetsluis economisch zo sterk mogelijk te maken. Dat doet zij door zo duidelijk mogelijk te communiceren met de samenleving van Hellevoetsluis. Het platform probeert er zo voor te zorgen dat inwoners positief zijn over het bedrijfsleven.

Taken

Het PBH maakt de agenda van de Economische Raad. Ook zorgt het PBH ervoor dat na afloop de deelnemers van het platform de resultaten van het overleg horen. Voor het Maatregelen Uitvoeringsprogramma Economie (pdf, 52 kB) toetst het platform de maatregelen. Ook kunnen ondernemers met het platform overleggen over de maatregelen uit het uitvoeringsprogramma.   

Leden

  • Dhr. S. Waalboer, namens de sector bedrijven
  • Dhr. H. de Wit, namens de sector detailhandel
  • Dhr. R. van Spronsen, namens de sector horeca