Bereken Uw Recht (BUR)

Bereken Uw Recht is een nieuw programma waarmee u eenvoudig en snel kunt u nagaan of u mogelijk recht heeft op een vergoeding uit een regeling van het minimabeleid of de bijzondere bijstand.

De gemeente biedt deze regelingen voor mensen met een laag inkomen. Voor hen is het soms moeilijk om aansluiting te vinden in de samenleving, omdat veel activiteiten geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap bij een sportvereniging in Hellevoetsluis. Inwoners weten alleen niet altijd dat ze mogelijk in aanmerking komen voor zulke tegemoetkomingen. En dat is zonde! We gaan BUR per 1 november 2019 gebruiken om ervoor te zorgen dat het voor u eenvoudiger wordt om na te gaan wat de gemeente voor u kan betekenen.

Hoe werkt BUR?

U vult geheel anoniem een aantal vragen in die gaan over uw gezinssamenstelling, uw inkomsten en vermogen. Het invullen duurt maximaal 10 minuten. Na het invullen van de vragen volgt een overzicht van de vergoedingen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt.

Komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming? Dan kunt u met behulp van DigiD direct een aanvraag indienen. Hierbij wordt ook meteen aangegeven welke bewijsstukken noodzakelijk zijn voor uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag pas in behandeling wanneer u de noodzakelijke bewijsstukken direct online meestuurt met uw aanvraag.

Voor wie is BUR?

BUR kan door iedereen worden gebruikt. Niet alleen inwoners kunnen hier gebruik van maken, maar ook bewindvoerders, cliëntondersteuners en familieleden kunnen kijken of de gemeente Hellevoetsluis specifieke kosten vergoedt. 

Naar Bereken Uw Recht

Vult u het formulier liever op papier in? Neem dan contact op met het minimateam via het contactformulier of bel 14 0181.