Altijd in beweging

De haven van Hellevoetsluis is 400 jaar en altijd in beweging!

De kans is groot dat u als inwoner van Hellevoetsluis wel een en ander weet over onze haven. Misschien wandelt u weleens over de Vestingwallen, werpt u af en toe een blik in het Droogdok als daar aan een schip gewerkt wordt. U weet misschien dat Michiel de Ruyter hier heeft rondgelopen en dat Hellevoetsluis een belangrijke marinebasis was. Dit is slechts een kleine greep uit de rijke historie van de haven. In ons streekarchief hebben wij een document dat aangeeft dat op 16 oktober 1621 de haven van Hellevoetsluis gereed was en in gebruik genomen werd. We zijn trots op de haven en we willen het jubileumjaar graag met u vieren.

Geschiedenis

Er zijn er in Hellevoetsluis meerdere havens waar veel activiteiten plaatsvinden. Maar hoe zit het nu met die haven in de Vesting en hoe heeft die zich door de eeuwen heen ontwikkeld?  We nemen een kleine duik in de geschiedenis, omdat de haven 400 jaar bestaat. 

Het hier en nu: doet u mee?

Dit jaar staan we stil bij de rijke geschiedenis van de Hellevoetse haven(s).  We kijken niet alleen terug, maar ook naar de toekomst vol nieuwe uitdagingen en functies. Dat doen we graag met alle inwoners, jong en oud. Want niet alleen de haven is altijd in beweging, onze inwoners zijn dat ook. We willen op allerlei creatieve manieren de verhalen delen over onze stad en havens. Heeft u een mooi, grappig of spannend verhaal over de haven? Deel het dan met ons via 400jaarhaven@hellevoetsluis.nl

Of verbind uw initiatief of idee aan 400 jaar haven:

  1. Doe mee met een idee
  2. Doe mee als vrijwilliger
  3. Doe mee als ondernemer