Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Inwoners / Wonen en leven / Leefomgeving

Leefomgeving

Er gebeurt veel in de buurten en wijken van Hellevoetsluis. Alles over het beheer, onderhoud en ontwikkelingen in uw directe leefomgeving vindt u op deze pagina's.

  • In de wijk
    Hellevoetsluis heeft acht wijken. Van oude wijken zoals de Vesting, tot aan de nieuwste nieuwbouwwijk de Ravense Hoek. In deze wijken gebeurt van alles. Bewoners kunnen ook zelf initatieven nemen om verbeteringen in hun wijk tot stand te brengen.
  • Openbare buitenruimte
    Bij openbare buitenruimte moet u denken aan plekken die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals straten, parken, plantsoenen, voet - en fietspaden winkelstraten enzovoort. De zorg voor de openbare buitenruimte is een taak van de gemeente.
  • Kamerverhuur
    Door de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte is er een toestroom van arbeidskrachten uit Zuid-, Midden- en Oost-Europese landen naar onze regio; in totaal gaat het naar schatting om ongeveer 6000 mensen. Ook Hellevoetsluis heeft hiermee te maken. Met hun tijdelijke baan is ook tijdelijke huisvesting noodzakelijk. De gemeenten op Voorne-Putten hebben gezamenlijk beleid opgesteld om de huisvesting in goede banen te leiden en overlast te voorkomen.

Zoeken