Direct naar hoofdmenu / zoekveld

• Gemeentehuis gesloten op donderdag 5 mei
    In verband met Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag op donderdag 5 mei 2016, is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.
  • Blauwe Vlag voor Hellevoetsluis
    De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft het Quackstrand in Hellevoetsluis opnieuw de Blauwe Vlag toegekend. Dit symbool voor veilige en schone stranden en jachthavens, is een internationaal begrip.
  • Hellevoetsluis trots op eigen Ambassadeurs
    Het zijn inwoners van Hellevoetsluis die zich met een grote dosis enthousiasme inzetten om Hellevoetsluis te promoten. De Ambassadeurs Cultureel Erfgoed Hellevoetsluis delen hun belangstelling voor de rijke historie en hun expertise over cultureel erfgoed. De groep van zestien betrokken inwoners wil optreden als verbinders, ondersteuners en adviseurs in de promotie van Hellevoetsluis.

• Bewoners werken aan eerste ontwerpsessie Buurtaanpak Vlotbrug

Ruim 35 bewoners werkten woensdag 20 april mee aan de eerste ontwerpsessie van Buurtaanpak Vlotbrug. De bijeenkomst werd georganiseerd in de recreatieruimte van Stichting Zuidwester aan de Schoolstraat in Hellevoetsluis.
  • Lintjesregen in Hellevoetsluis
    Dinsdag 26 april ontvingen zeven inwoners van Hellevoetsluis een Koninklijke onderscheiding in het kader van de algemene decoratieronde, oftewel de Lintjesregen. Burgemeester Milène Junius ontving deze inwoners in de Raadzaal van het gemeentehuis om hen de versierselen behorende bij de Onderscheiding op te spelden. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  • Gemeente Hellevoetsluis stapt over op volledig digitaal aanbesteden
    De gemeente Hellevoetsluis heeft zichzelf tot doel gesteld om vanaf mei 2016 de overstap te maken naar volledig digitaal aanbesteden via TenderNed.
  • Raad van gemeente Hellevoetsluis stemt in met vervolgstappen Voortaan Voorne
    Op donderdag 21 april heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis besloten om in te stemmen met het voorstel van het college van B&W om de periode tot januari 2017 te benutten voor de volgende drie sporen:
  • Start pilot ‘De wijk zijn wij’
    Uit de leefbaarheidsmonitor van 2014 blijkt dat een aantal buurten in de wijk Nieuw-Helvoet minder goed scoort. Om de sociale samenhang in deze buurten te verbeteren starten SBO, Push en SWS Welzijn de pilot ‘De wijk zijn wij’
  • Unieke gezamenlijk aanpak veilig parkeren van vrachtwagens
    Elf gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Rijkswaterstaat (RWS) gaan in een gezamenlijke en voor Nederland unieke pilot het fout en onveilig parkeren van vrachtwagens aanpakken.
  • Controle hondenbezit
    Voor verschillende gemeenten verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks vindt hiervoor een controle op hondenbezit plaats door LEGITIEM BV.
  • Kijk op Hellevoetsluis: Lente!
    Maandelijkse column van burgemeester Milène Junius.