Direct naar hoofdmenu / zoekveld

• Leuke plekjes langs de route van de Tour
    Op zondag 5 juli komt de Tour de France weer door Hellevoetsluis. De tweede etappe van de bekende wielerwedstrijd start die dag in Utrecht en komt via Rotterdam richting Hellevoetsluis om uiteindelijk op Neeltje Jans te finishen. Er zijn verschillende leuke plekken langs de route waar men gezellig met elkaar kan genieten van dit bijzondere sportevenement. Als u langs de route een plekje zoekt, zorgt u er dan voor dat weg en fietspaden vrij blijven. Er zijn locaties waar u heerlijk rustig in de berm kunt zitten en kunt verblijven tussen karavaan en peloton.
  • Sportief spelen en bewegen: wees erbij op het Trambaanpad!
    Op woensdag 8 juli opent om 14.30 uur wethouder Hans van Lith het nieuwe speelveld nabij het Trambaanpad. SWS, PUSH en de gemeente zijn trots op het resultaat. Het speelveld, gekozen door de kinderen en jongeren uit de buurt, bestaat straks uit een multicourt en calisthenics. Dit laatste is een variatie aan bewegingstoestellen “Barforz” die gebruikt kunnen worden voor krachttraining.

• Voetgangers- en fietsbruggen Brielsestraatweg Hellevoetsluis vervangen
    Tijdens een routine inspectie ongeveer anderhalf jaar geleden constateerden de inspecteurs van de Gemeente Hellevoetsluis dat het vervangen van de voetgangers- en fietsbruggen aan weerszijden van de Brielsestraatweg nodig was. De levensduur van de bruggen was verstreken.

• Positief gesprek tussen colleges Nissewaard en Hellevoetsluis over Oudenhoorn
    Dinsdagmiddag 30 juni hebben de colleges van de gemeenten Nissewaard en Hellevoetsluis een eerste verkennend gesprek gevoerd over de toekomst van Oudenhoorn. Het gesprek vond plaats in een open en constructieve sfeer.
  • Gezondheidsadviezen voor het warme weer
    Aankomende dagen stijgen de temperaturen. Hitte kan tot gezondheidsklachten leiden. Vooral kinderen, ouderen en mensen die al gezondheidsproblemen hebben zijn kwetsbaar. GGD Rotterdam-Rijnmond heeft adviezen opgesteld om gezondheidsrisico’s te beperken.
  • Tour de France doorkruist Hellevoetsluis
  • Intentieovereenkomst monitoring waterkwaliteit Vestinggracht Hellevoetsluis ondertekend
    Dinsdag 23 juni 2015 ondertekenden heemraad Lies Struik van waterschap Hollandse Delta en wethouder Hans van Lith van gemeente Hellevoetsluis de intentieovereenkomst voor de monitoring van de waterkwaliteit in de Vestinggracht van Hellevoetsluis.
  • Veranderingen PGB Huishoudelijke ondersteuning
    De gemeente start per 1 juli met de nieuwe voorziening huishoudelijke ondersteuning. Deze nieuwe voorziening werkt met een vast weekbudget in plaats van de voorheen vastgestelde urenindicatie. De gemeente bepaalt samen met de klant de te behalen resultaten en hoe deze resultaten behaald kunnen worden.
  • Nieuwe burgemeester voorgedragen
    Woensdagavond 24 juni heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis mevrouw Milène Junius (1961) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hellevoetsluis.
  • Veteranendag Hellevoetsluis
    Op zaterdag 20 juni aanstaande wordt in theater Twee Hondjes de Hellevoetse Veteranendag gehouden. De uitstraling van de Veteranendag is een eerbetoon aan “onze” veteranen waarbij een blijk van waardering en erkenning voor hen centraal staat.
  • Zaterdagavondconcerten van start
    De zaterdagavondconcerten bij het brandweermuseum in de Hellevoetse Vesting gaan binnenkort weer van start. Na de goede bezoeken van voorgaande jaren is er ook voor dit jaar weer een serie concerten samengesteld.
  • windmolen sustainable ports.png