Direct naar hoofdmenu / zoekveld

• Meer sfeer in de haven met historische zeilschepen
    Nu de Buffel, Noord Hinder en Bernisse aan de Koningskade liggen en dat stukje Vesting bijna klaar is, richt de gemeente de aandacht ook op een andere belangrijke prioriteit: het stuk haven met gemeentelijke ligplaatsen. De gemeente heeft gekeken naar mogelijkheden om meer sfeer in de haven te creëren. Bijvoorbeeld met aanlegplaatsen voor historische zeilschepen, die een uniek decor kunnen vormen voor evenementen in de vestingstad.
  • Intentieovereenkomst Voornesteyn tussen Careyn, Maasdelta en gemeente Hellevoetsluis
    Careyn, Maasdelta en de gemeente Hellevoetsluis gaan samen werken aan een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid voor een woonvoorziening met ‘zware zorg’ voor cliënten van Careyn in Voornesteyn. Op 9 maart ondertekenen de drie organisaties een intentieovereenkomst.
  • Leerlingen technasium aan de slag voor het Ravense Park
    Woensdag 18 februari ontving Wethouder Hans van Lith honderd 1e jaars leerlingen van de Technasiumafdeling van het Helinium. De scholieren gaan in het kader van het vak "Onderzoeken en Ontwerpen" een speelplek of speeltoestel ontwerpen voor het Ravense Park.
  • Samen werken aan een winkelcentrum dat klaar is voor de toekomst
    De winkeliersvereniging en gemeente Hellevoetsluis slaan de handen ineen om gezamenlijk een visie te ontwikkelen voor winkelcentrum De Struytse Hoeck. Ze ondertekenen binnenkort een intentieovereenkomst, wat de start betekent van dit traject. Over een half jaar moet de visie klaar zijn.
  • Proef met kleine windmolen in de haven - 2e fase Europees project Sustainable Ports
    De gemeente Hellevoetsluis heeft vorig jaar subsidie gekregen van Europa voor onderzoek naar het verduurzamen van de Hellevoetse havens. Het project, waar ook andere Europese steden bij betrokken zijn, heeft de naam ‘Sustainable Ports’ gekregen. De eerste fase is inmiddels is afgerond, en er is een akkoord over de tweede fase. Onderdeel daarvan is het plaatsen van een kleine windmolen in de haven van Hellevoetsluis, bij wijze van proef.
  • Doe mee aan de Hellevoetse Opschoondag op 21 maart!
    Zaterdag 21 maart gaan buurtbewoners, vrijwilligers en medewerkers van Maasdelta, Stichting Push, Energieteam en de gemeente Hellevoetsluis aan de slag om buurten in Hellevoetsluis op te fleuren. Deze jaarlijks terugkerende activiteit vindt plaats in het kader van de Landelijke Opschoonweek.
  • Verkeersregelaars gezocht voor evenementen
    Ook voor het komend evenementenseizoen is de gemeente op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het regelen van het verkeer. Om deze functie uit te mogen oefenen, hoeft u niet meer naar de plaatselijke politie, maar is het mogelijk de instructie digitaal te volgen. Na goed gevolg wordt de vrijwilliger aangesteld als verkeersregelaar.
  • Tellers gezocht voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen 2015
    Op woensdagavond 18 maart 2015 vanaf 21.00 uur worden de stemmen geteld voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. De gemeente Hellevoetsluis zoekt inwoners, die de stembureauleden bij het vaststellen van de uitslag willen ondersteunen.
  • Voor alle gemeentelijke producten en diensten: geen contante betaling meer mogelijk
  • Binnenkort valt de lokale belastingaanslag weer op de mat
    In de periode van 12 tot en met 26 februari verstuurt SVHW in totaal 680.000 belastingaanslagen namens de deelnemende gemeenten, het Waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard.
  • windmolen sustainable ports.png